Vintermums!

Älskar du vintern sĂ„ mycket att du vill Ă€ta upp den? Nu kan du göra det. Följ bara recepten, Ă€t och njuuut!

Foto: Fotograf saknas!

Stockholm2009-02-18 06:00

Smaskig slalombacke

Du behöver:

# vaniljglass # tutti frutti-strössel # chokladsÄs pÄ tub # non stop-godis Gör sÄ hÀr: Skeda upp glass och bygg en backe pÄ ett stort fat. SÀtt ut strössel som slalomkÀppar. Placera ut en nonstop i banan (som Äkare) och mÄnga nonstop vid mÄlet (som publik). Gör ett spÄr efter Äkaren med chokladsÄs. Servera med strösslet och chokladsÄsen som blir kvar.

Tips: Om den smaskiga slalombacken Àr en födelsedagstÄrta kan man anvÀnda ljus som kÀppar i stÀllet för strössel.

HĂ€rliga hockeypuckar

Du behöver: # fÀrdig rulltÄrta # vispad grÀdde # lakritsströssel Gör sÄ hÀr: Skiva rulltÄrtan i lagom tjocka puckar och lÀgg upp pÄ fat. Bre vispad grÀdde över varje puck, Àven pÄ sidorna. Strö över strössel sÄ att hela pucken blir svart.

Tips: Tycker du inte om lakrits kan du anvÀnda annat strössel. DÄ blir pucken inte svart, men huvudsaken Àr ju att det blir gott!

LÀcker lÀngdtÄrta

Du behöver: # 2 tÄrtbottnar # sylt eller annan fyllning # vispad grÀdde # kiwi, gröna vindruvor eller gröna godisar Gör sÄ hÀr: Ta en tÄrtbotten och lÀgg pÄ ett fat. Bre pÄ fyllningen. LÀgg den andra tÄrtbotten ovanpÄ. Bre pÄ vispad grÀdde runt hela. Gör skidspÄr i grÀdden med pek- och lÄngfingret över hela tÄrtan. SpÄren kan svÀnga eller vara raka, vÀlj sjÀlv. SkÀr bort skalet pÄ kiwin och skiva den pÄ lÀngden. SkÀr ut granar eller bara avlÄnga gröna pinnar. StÀll ut kiwitrÀden, vindruvorna eller godiset lÀngs med spÄren som skog.

Tips: Vill du kan du Àven sÀtta ut olika godisbitar (till exempel skumnallar) som Äkare och publik.

Söta snöbollar

(Receptet rÀcker till
cirka 25 bollar) Du behöver: # 100 gram smör # 1 deciliter strösocker # 1 matsked vaniljsocker # 3 matskedar kakao # 3 deciliter havregryn # 3 matskedar vatten # 200-250 gram vit blockchoklad Gör sÄ hÀr: KnÄda ihop smör, socker, vaniljsocker, kakao, havregryn och vatten. Blanda ordentligt. Forma bollar. SmÀlt blockchokladen i mikro eller med vattenbad, frÄga en vuxen sÄ att det blir rÀtt. (BrÀnd choklad Àr superÀckligt) Rulla försiktigt bollarna i den smÀlta chokladen. AnvÀnd tvÄ gafflar. LÀgg pÄ fat. LÄt svalna i kylen. Om du vill kan du sedan bygga en snölykta av bollarna pÄ fatet. Ser festligt ut! Tips: Har du ingen vit blockchoklad kan du rulla bollarna i florsocker. Det Àr ocksÄ vitt. Och gott!
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om