Coachen David Visscher var allt annat än lugn inför omstarten av säsongen efter juluppehållet.

- Det är alltid oroligt när vi spelar så här efter jul. Våra utländska spelare har varit hem och man vet inte hur jetlaggade de är.

Men Visscher hade ingen anledning att vara orolig, även om första halvan av matchen inte var den bästa från de regerande mästarnas sida.

Luleå såg visserligen ut att rycka ifrån och avgöra matchen redan under den första halvleken. När första perioden var spelad ledde Luleå med 12 poäng och såg ut att ha full kontroll på händelserna. Promenadsegern kom dock av sig. Norrköping jobbade sig tillbaka in i matchen och var ett tag bara två poäng efter Luleå, 34-36.

Men Luleå avslutade sista minuterna med att göra 12-0 på Norrköping och när andra halvlek var över hade Luleå utökat sin ledning till 14 poäng. De sista sex poängen kom från två klockrena trepoängare av Elin Lomgren.

- Äntligen lossnade det, riktigt roligt, konstaterade Elin.

Ja, den Gammelstadsfostrade skytten hade en riktigt lyckad afton i Norrköping.

Normalt snittar hon 3,8 poäng per match i basketligan. Den här kvällen blev det 18!

Samtliga på trepoängsskott.

- Skönt att den tid man lägger ned ger resultat. Efter varje träning brukar jag stanna kvar och skjuta lite extra, berättar hon.

Coach Visscher var glad över Lomgrens skytte, men inte förvånad.

- Elin har fullt förtroende från laget. Hon är en bra skytt, det har vi sett både på träning och i tidigare matcher och hela laget litar på henne. Vi vill att hon ska skjuta.

Trots det fick hon sitta på bänken nästan hela sista perioden när matchen var avgjord.

- Det får du väl fråga coachen om, haha, men jag försöker ta tillvara på varje minut jag får spela, säger Elin.

Coach Visscher valde att gå runt på sina bänkspelare. En spelare som satt på bänken men inte fick någon speltid var Chioma Nnamaka.

- Hennes benbrott har läkt, det var ingen stressfaktur utan ett vanligt benbrott vilket är bra. Chioma har börjat träna utan kontakt. Hon är inte hur långt borta som helst från att vara tillbaka. Det blir ju som ett nyförvärv. Hon var vår bästa spelare innan skadan.

På tal om nyförvärv är det bråda dagar för Luleåcoachen. Den femte januari åker laget till Litauen för Europaspel.

- Vi får se om vi har hittat något nyförvärv innan dess. Vi har en lista på spelare men det gäller också att ha is i magen. Några är för dyra nu men kan kanske kosta mindre om ett tag. De flesta vill ju ändå ha ett jobb.

Utöver Lomgrens skytte är även Allis Nyströms match (22 poäng+18 returer) och Jessica Thomas 11 assists värda att notera. Lagkaptenen Anna Barthold noterades för en dubbel-dubbel med sina 12+13.