Nu för tiden lägger folk ut lite vad som helst på nätet utan att tänka på konsekvenserna. Vem vet, mitt vad det är så kanske det biter dig i röven?

Jag vet.

Min röv blev nämligen ganska sönderbiten för ett tag sedan.

Jag var kallad som vittne till en rättegång, en högst ordinär rättegång, och det är klart man vittnar. Det är ju en plikt, liksom.

"Du går in fem minuter, drar din historia och sen är du klar". Så lät det från kollegorna som är lite mer vana vid det här med rättegångar än vad jag är.

Allt gick enligt planen. Det var när jag skulle frågas ut av försvaret som det blev riktigt spännande. Särskilt när det kom till huruvida jag hade druckit någon alkohol eller inte den aktuella kvällen. Alkohol kan ju som bekant grumla ett vittnes syn, minne och omdöme. Det är relevant i sammanhanget.

Möjligtvis, sa jag. Kanske ett glas vin till middagen, max två.

Men det hade försvaret lite svårt att köpa rakt av och drog fram de tunga bevisen. Försvararen hade nämligen skrivit ut några saker jag skrivit på internet, lät denne meddela.

What? Öhhh. What? Öhhh. What? Öhh...internet? Vad fan har jag nu skrivit?

Det visade sig att försvaret skrivit ut några av mina twitterinlägg och läste upp dessa snabbt, ja, så snabbt att de korta, överdrivna, ironiska och skämtsamma inläggen blev ännu kortare. Superkorta.

"Torsk mot Chelsea, Benfica och Arsenal inom en vecka. Skönt. Då kan man släppa fotbollen och fokusera på spriten." Det blev nåt i stil med "...fokusera på spriten" och "Varning. Mitt Tottenham kommer få dyngspö i morgon mot Chelsea vilket betyder att jag kommer vara skitsur och lite bakis på söndag. Hejhej." blev nåt i stil med "...bakis på söndag".

Fantastiskt. Den försvaren vill jag ha om jag blir åtalad.

Vad jag i dag ser som en merit är att försvaret även läste upp en favorit från twitterflödet: "Systempåsen är den ultimata matlådepåsen".

Jag är inte lika säker på att det var ett lika stort ögonblick i försvararens karriär.

Men det är ju så det är, eller hur? Påsen duger inte till något annat. Lång, smal och oduglig är vad den är. Helt värdelös. Folk släntrar in på jobbet, lite förlägna, med de där påsarna som innehåller en sunkig matlåda.

När jag publicerade denna iakttagelse kunde jag inte ana att den lite senare skulle användas i en tingsrätt för att få mig att framstå som en glömsk fyllskalle som vadar runt i lägenheten med överblivna systempåsar upp till knäna.

Så tänk på var och hur ni lägger era ord.

Mitt vad det är så måste ni försvara dem i en tingsrätt.