Eller om att se sitt varande i något större där tematiken, som spänner från himlen ned mot jorden och den enskilda upplevelsen av kärlek, kan sammanfattas i förhållande mellan ensamhet och närhet.
– Det fina med konst är att den ensam inte bär något totalt ansvar utan lämnar öppet för egna tolkningar. Upplevelser blir ofta större om man får göra en egen analys – göra egna kopplingar, säger skådespelaren Gustav Ekman Mellbin.
Pjäsen bygger, liksom Ung Scen Norrs tidigare föreställningar, på intervjuer med ungdomar i Norrbotten.
– Vi hade inte tänkt göra så många intervjuer den här gången. Det blev 100 stycken, säger pjäsens regissör Tobias Sondén.
Från Kiruna i norr till Luleå i söder har ensemblen rest runt för att tala raggning och rymden med gymnasieungdomar.
– Det man med säkerhet kan säga är att raggningen sker på nätet. Det är där man träffas. Annars är det mycket olika berättelser och förhållningssätt som de unga har till raggning, menar skådespelaren Nora Bredefeldt.
Längtan efter tvåsamhet och parbildning finns dock, men längtan efter en partner är i stort kopplat till sin egen identitet, menar Tobias Sondén.
– Därför har vår ingång i samtalen med ungdomarna inte specifikt varit kärlek utan mer sökandet efter vad man vill ha och vem man är. Kopplingen mellan rymden och raggning är helt emotionell. Jag som är uppvuxen i södra Sverige blev varse rymden på ett helt annat sätt när jag kom till Norrbotten. Det finns en närhet till platsen och samtidigt en närhet till mörker och norrsken. Det blev närmast existentiellt att skåda upp mot himlen och i världsaltet ryms både kärlek och samhället - en insikt om tillhörighet och samtidigt hur liten man är på ett känslomässigt plan, säger han.
Det är dramaturgen Fijona Januzi som sammanställt alla intervjuer och som tillsammans med Tobias Sondén under hela hösten bollat tankar om identitet, normer och kärlek. Allt sammanfogas sedan tillsammans med de improvisationer som sker i scenrummet till det som slutligen ska bli föreställningen "Run for it".
– Många idéer föds under våra improvisationer, menar ensemblen.
Ett arbetssätt som är mycket olikt det gängse på en teater, menar skådespelaren Gustav Ekman Mellbin.
– Jag är van att veta ett år i förväg vilken pjäs jag ska medverka i och ett halvår innan premiär vilken roll jag ska ha. Regissören bestämmer och ensemblen söker efter bästa förmåga förverkliga regissörens vision. Nu är alla delaktiga. Det är jättekul. En positiv upplevelse för mig men också mycket annorlunda att inte veta vad vi ska göra i eftermiddag exempelvis, säger han.
Föreställningen kommer att ha premiär den 24 mars på Sjöparkskolan i Gällivare för att sedan turnera i länet hela våren. 60 föreställningar blir det totalt innan turnen avslutas i Luleå den 16 juni med offentliga föreställningar.
– Vi kommer också att hålla workshops i anslutning till pjäsen med raggningstema, säger Christine Hemdal, verksamhetsledare Ung Scen Norr.
Ensemblen har nämligen i intervjuer med märkt hur olika raggningsmetoder frodas.
– Många har exempelvis läst "Spelet" av Neil Strauss som menar att man ömsom ska förolämpa och sedan berömma den man är intresserad av - utstråla dubbla signaler för att få personen i fråga på kroken. Och precis som i övriga samhället förhåller sig unga till en manlig sexuell norm med betydelsen att man ska ligga. Oberoende om man vill eller egentligen inte känner sig redo, säger Tobias Sondén.
– Jag är uppvuxen i södra Sverige. När jag började jobba här uppe i Norrbotten
Idag sker den mesta raggningen via nätet. Det visar Ung Scen Norrs intervjuer med 100 ungdomar i Norrbotten.
Samtal som ligger till grund för föreställningen "Run for it" – en pjäs om raggning och rymden.
Egentligen en dekonstruering av själva jakten. För vad letar man hos en eventuell framtida partner kopplat till sin egen identitet.
Idén föddes hos regissören Tobias Sondén när han jobbade med en annan föreställning som byggde på intervjuer.
– Jag insåg att de flesta definerade sig själva utifrån vad andra tycker om dem. Det tycker jag är en intressant ingång. Därför är pjäsen "Run for it" inte en föreställning om kärlek utan mer den situation man strävar efter och vem man är. Jag skulle säga att vi utforskar ensamhet och närhet.