Självtäkt kallas brottet, när man tar tillbaka något som blivit stulet. Det döms en 35-årig kvinna i Boden för sedan hon hittat vad hon trodde var sin stulna cykel.

Kvinnan har berättat att hon blev av med sin cykel några år tidigare. Förra sommaren såg hon en cykel, som hon trodde var hennes stulna, utanför Gamla Sandenskolan i Boden. Hon tog den från platsen. Cykelägaren, som ställt den utanför Gamla Sandenskolan, hade fått den av en kollega som köpt den ny på en affär, så hon säger att det omöjligt kan ha varit den 35-åriga kvinnans cykel.. Några dagar senare såg cykelägaren cykeln utanför en pizzeria och polisanmälde stölden.

Den 35-åriga kvinnan säger att hon skulle gå med cykeln till polisen efter någon dag. Hon döms till dagsböter för självtäkt till en summa av 1 500 kronor. Hon bedöms av Luleå tingsrätt ha begått gärningen med uppsåt. Att hon trodde sig äga cykeln spelar ingen roll, det är inte tillåtet att ta tillbaka den. Istället ska man polisanmäla saken och låta polisen göra beslaget av cykeln.