Uppskattad fettisdagsmeny i Töre

Bruna bönor, semlor och knäck. Åtgången var strykande när Töre hembygdsförening bjöd på fettisdagsfest i Hyttgården.

MUMS. Nils Hansen och Björn Lundbäck är sugna på mer av det goda. Foto: Andreas Elvstrand

MUMS. Nils Hansen och Björn Lundbäck är sugna på mer av det goda. Foto: Andreas Elvstrand

Foto: Andreas Elvstrand

Töre. 2011-03-09 06:00

I över tio år har hembygdsföreningen bjudit på sin fettisdagsmeny. I år har den utökats med ytterligare en godsak, nykokt knäck. En gammal tradition i Töre som under en tid fallit i glömska, men nu har återupplivats, enligt Karin Wallström, ordförande för Töre hembygdsförening.

På tisdagen kunde hon glädjas åt 90 gäster som kom för att njuta av maten och underhållning i form av körsång, bildvisning och ett föredrag i ämnet Matens betydelse för god hälsa.

Gott
Karin Wallström och Ingrid Isaksson har hållit i trådarna. Totalt har det gått åt 20 paket bruna bönor och 15 kilo fläsk. Och över 100 semlor har gräddats till tisdagens njutning.

-  Helt underbart gott, konstaterar Ulla-Britta Öberg som besökte Hyttgården tillsammans med väninnan Vivianne Sandgren från Kosjärv.

Göta Häggström, barnfödd i Töre, kom från Boden med Länstrafikens buss som bjöd på gratistur på grund av den Internationella kvinnodagen.

-  Som barn började vi dagen med skidåkning på skolan innan maten väntade och sedan fick vi knäck, berättar hon.

Var hellre i pulkbacken
Femåriga Stina Hansen var inte lika förtjust.

-  Jag tycker inte om bruna bönor och semlor, säger hon bestämt.

Stina åkte hellre pulka i backarna utanför Hyttgården. Och det gillade hon desto bättre.

Arrangemanget i Hyttgården hölls i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan, Morjärvs Folkets hus-förening, Kalixföretagarna och Kalix kommun.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om