Gällivare/Malmberget tog klivet upp till trea efter seger i division fyra ifjol. I januari i år presenterade klubben ett tungt nyförvärv i nygamla tränaren Zaur Svanadze som återvände till malmfälten efter sex år som tränare i Georgien. Svanadze var spelande tränare i Malmberget under säsongerna 1995-99 innan han blev förbundskapten för Georgiens U18- och U21 landslag och tränare för Lokomotiv och Dinamo Tiblisi i den Georgiska ligan.
Gällivare/Malmberget presenterade truppen till division tre i tisdags där totalt åtta nyförvärv ingår. Zaur Svanadze tycker att de nya spelare kommit in bra i laget.

<span class="mr">Mycket skador
</span>Det finns dock frågetecken kring lagets kapacitet.
- Vi har spelat väldigt lite träningsmatcher under våren på grund av av att vi har haft så otroligt mycket skador, säger GMFF-tränaren och suckar.
I mars-april har det bliv fyra matcher där laget vunnit tre. Ett bra facit inför premiären kan tyckas men Zaur Svanadze hade hoppats på en bättre försäsong.
- Helt klart men nu är det så här och det är bara att hoppas på att vi slipper skadorna när serien kör igång.
Men redan inför premiären mot Hemmingsmark finns två frågetecken. Fredrik Taivalsaari kommer definitivt inte att finnas på med Tallbacka då han har meniskproblem och inte har tränat på flera månader. Nyförvärvet Johan Renlund har problem med ljumskarna och måste med största sannolikhet vila.
Men det är inte de spelarna som ska göra målen för GMFF. Nej, de största förväntningarna ligger på Zlatko Sarjalic som återvänt till malmfältsklubben inför denna säsong.
Zaur Svanadze påpekar dock att det finns fler målhungriga spelare i laget.
Pär Rantapää är en av dem.
Erik Andrieu en annan.
- Och sedan har vi Joel Abrahamsson som är född 1987 och är en spelare som jag tror att vi kommer att få se myckeet av.
Gällivare/Malmbergets mål är naturligtvis att prestera ett spel som innebär framgångar. Men för Zaur Svanadze är det också viktigt att laget kan visa upp en 4-4-2-fotboll som publiken tycker om.
Vad vet du om motståndet i trean?
- Ingenting egentligen men Hemmingsmark är väl en stor favorit eftersom de kommer direkt från tvåan.Nyförvärv: Andreas Andersson, Zlatko Sarajlic, Dan Holmgren, Johan Renlund, Andreas Kourak, Adou Alireza, Erhan Karabeg, Tomas Kuoljok.
Förluster: Erik Lindgren.