Stockholm är partiets tyngsta distrikt och i valet 2018 fick det drygt 26 procent av rösterna i länet. Under lördagen, när Moderaterna i Stockholms län tog ställning i frågan om ”en ordentlig genomlysning av public service”, yrkade ungdomsförbundet i stället för ett tillägg där man vill se en total nedläggning. Tillägget fick stöd av 109 röster medan 77 var emot.

Muf har ju vunnit den här debatten och fått med sig stämman, säger Mattias Thorsson, kommunikationschef hos Moderaternas länsförbund i Stockholm.

SVT har sökt Moderaternas kulturpolitiska talesperson Lotta Finstorp som ännu inte kommenterat beslutet. Däremot beklagar Christer Nylander (L), ordförande i riksdagens kulturutskott att förslaget röstats igenom. ”Sverige behöver mångfald i media, mångfald av medier och vi behöver public service. Vi behöver mer granskning, mer skildring, mer fördjupning – inte mindre,” skriver han i en kommentar.

Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen, Annelie Karlsson, förvånas över partiets beslut.

Det är ett helt galet beslut som vi hoppas ska avvisas. Public service har aldrig behövts mer än i dag, säger hon till SVT Nyheter.