Så har man till exempel löst organisationen i Västra Götalandsregionen som av många ses som en förebild i regionarbetet.
Norrlands län och Norrlandsläns landsting är numera arbetsnamnen kring den nya regionen som är tänkt att omfatta mer än halva Sveriges yta i form av Västerbotten, Norrbotten, Västernorrland och Jämtland.
Tidigare talade man oftast om begreppet storregion och Stornorrland – och alla lade fokus på en blivande centralort, en norrländsk huvudstad.
I Indelningskommitténs förslag som ska läggas fram till regeringen behandlas dock bara frågan om residensstad. Norrlands län ska ha en landshövding och en residensstad där den centrala ledningen för statens myndighetsutövning sitter.
Kommittén konstaterar att det finns fyra väl fungerande alternativ – de nuvarande residensstäderna Umeå, Luleå, Härnösand och Östersund.
Residensstaden kan ståta med en landshövding och förmodligen vissa centrala myndighetsfunktioner, men övriga gamla länsstyrelser förutsätts fortsätta som filialer med olika uppgifter.
En nog så intressant fråga är hur ett eventuellt Norrlands läns landsting ska organiseras.
Var ska regionfullmäktige samlas? Var ska den centrala landstingsledningen med sin stora organisation ha sitt huvudsäte?
Det är förmodligen där de viktigaste besluten kommer att fattas och framför allt där den långsiktigt största utvecklingspotentialen kommer att finnas. Eftersom cirka 90 procent av budgeten utgörs av den gemensamma sjukvården lär Umeås förespråkare lyfta fram Nus betydelse.
Frågan om landstingets centralort avgör politikerna i de nuvarande norrlandslänen. Den ligger högt på dagordningen i det kommande arbetet kring en eventuell regionombildning.