USA:s nya ambassadör i Sverige Azita Raji kommer till Luleå i dag måndag den 12 september. På programmet står bland annat ett besök i Luleå Hamn, samtal med näringslivet samt information om Luleå kommuns arbete med integration. Luleås kommunalråd Niklas Nordström, som också är ordförande i Business Sweden, är värd för besöket.

– Luleå har goda kontakter med USA och ett givande samarbete med framförallt Austin inom flera verksamheter som spelindustrin, hälsovetenskap och de kulturella näringarna, säger kommunalråd Niklas Nordström och fortsätter:

– Tack vare vår långa relation med den amerikanska ambassaden väljer Azita Raji att som nytillträdd ambassadör komma till Luleå som första stad norr om Stockholm. Det ska bli mycket roligt att få presentera delar av allt som händer här, både inom basindustrin och inom våra nya näringar.

Det blir besök på Facebook datacenter samt seminarium och mingel tillsammans med medlemsföretag i Luleå Näringsliv och Norrbottens Handelskammare.

Vidare presentation av basindustrins villkor och betydelse lokalt, regionalt och nationellt. Hamnens betydelse och kommande investeringar med representanter från Luleå Hamn, SSAB, LKAB och länsstyrelsen.

Presentation av innovationssystemet inkubatorer och Science Parks och dess betydelse för regionen med representanter från LTU Business, IUC, ABI och länsstyrelsen.