Väder: Fortsatt ishalka längs kusten

Såhär ser dagens väder ut i Norrbotten.

Såhär ser dagens väder ut i Norrbotten.

Såhär ser dagens väder ut i Norrbotten.

Foto: Norrbottens media

Norrbotten2019-11-13 06:00

Klass 1 varning för ishalka:

SMHI fortsätter att utfärda en klass 1-varning för ishalka längst kusten under onsdagen. Halkan orsakas av regn på kalla vägytor som skapar halkiga vägytor.

Kustlandet:

Nattens snöfall upphör söderifrån och följs av mulet väder. Inledningsvis kan det förekomma regn längs kusten med halka som följd. På dagen blir det temperaturer kring 0 - 3 plusgrader. I kväll och i natt kan ett nytt och lätt snöfall komma i Norrbotten. I natt blir det nollgradigt med ostlig eller sydostlig vind.

Inlandet:
Nattens snöfall upphör söderifrån under dagen och följs av mulet väder. I kväll och i natt kan ett nytt lätt snöfall förekomma, främst i Norrbotten och norra Lappland. Allmän temperatur runt 0 - 5 minusgrader med kallast i norra Lappland.

Fjällen:
Nattens snöfall upphör söderifrån under dagen och följs av mulet väder. I kväll och i natt kan ett nytt och lätt snöfall förekomma, främst i norra fjällen. Allmän temperatur runt 5 - 10 minusgrader, som kallast i norra fjällen. Ostlig eller sydostlig vind på kalfjället, utsatta dalgångar och i norra Lapplandsfjällen kan vara hård. Vinden avtar kring lunchtid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!