norrbotten

Någon värme är det förstås inte heller, som varmast kring 11 grader. Brr, hösten är här på allvar.

Dagens prognos för Norrbotten enligt SMHI:

Kusten:Regn rör sig bort österut. Det följs fram på dagen av minskad molnighet, men en del skurar drar in västerifrån och 7-11 grader. I natt regn eller blötsnö i Norrbotten, i övrigt klart till halvklart och 1-5 grader. Sydvästlig eller sydlig vind, i eftermiddag och i kväll sydvästlig eller västlig vind med risk för mycket hårda vindbyar i Västerbotten.

Inlandet:Mulet och ett område med regn rör sig åt nordost, i norra Lappland med inslag av blötsnö och där 0-5 grader. Det följs i södra Lappland av en ny portion med regn eller skurar västerifrån och fram på dagen 5-8 grader. Vind omkring sydväst som tilltar med risk för hårda eller mycket hårda vindbyar i södra Lappland och Västerbotten. Vinden avtar sakta i natt och regn eller blötsnö dröjer sig kvar längst i norr och där någon minusgrad, i övrigt klart till halvklart och 0-4 grader.

Fjällen:Mycket moln och byar av regn eller snö och -3 till +3 grader. I natt minskar byarna av regn eller snö i omfattning i södra och mellersta Lapplandsfjällen och då 0-6 minusgrader. Sydvästlig eller västlig vind, i södra delen hård eller mycket hård vind på kalfjället. Sent i kväll avtagande vind och vridande till nordväst.