Han tycker det är bedrövligt att vandaler förstör för så många som vistas i Pagla som är en populär besöksplats. Men nu finns det ingen ved i Pagla för att två vedbodar har satts i eld och brunnit ned nattetid.

– Inom kort kommer vi ändå sätta dit nya vedbodar i betong för att fortfarande kunna serva med gratis ved. Vi vill för allas fortsätta trevnad göra det trots att vissa bränner upp ved eller backar in med sin släpvagn och knycker veden vi precis lagt upp, säger Eklund, chef för kultur-, fritid- och ungdomsförvaltningen.

Förutom uppeldade vedbodar har det även skett skadegörelse i skidspår och slalombacke.

– Det verkar som att det är några personers nöje att köra bil där. Vi har pratat lite löst om kameror men dessa får man ju inte sätta upp hur som helst. Det känns tråkigt för vi vet inte vad vi ska ta oss till, säger han.

Enligt Eklund är det otroligt svårt att bevaka stora områden och lägga ned en massa pengar på att anlita ett bevakningsföretag i Pagla..

– Vi har i dag en trängd budget. En lösning dock som jag tror skulle göra skillnad är om försvaret ronderade kvällstid med sin vaktstyrka. Vi sköter ju plogningen. Styrkan kör ändå runt och kollar militärförråd och annat. Pagla är också en gemensam anläggning som vi har tillsammans med försvaret. Bland annat har vaktstyrkan tittat till Aldersjön och där har skadegörelsen minskat betydligt. Dessa grabbar har någon form av respekt med sig, säger Eklund.