Vilket parti ska du rösta på? Vilka frågor är viktigast för dig? Det är du som styr över innehållet i vår valbevakning. Missa inte chansen att påverka utgången av valet den 14:e september.

I helgen öppnade vi vår stora valenkät ”Valet är ditt” på kuriren.nu. Genom att svara anonymt på vilka frågor som är viktigast för dig och vilket parti du tänker rösta på lägger du grunden för vår nyhetsbevakning under slutspurten den sista veckan innan valet.

På onsdag lanserar vi dessutom vår valsajt på kuriren.nu. Där kommer vi att samla allt relevant material från samtliga publiceringskanaler. Du kommer att kunna läsa nyhetsartiklar och analyser, debattera och kommentera, se på tv-debatter och följa direktrapporteringar från presskonferenser och andra politiska arrangemang runt om i länet.

Varje lördag kommer du att möta vår valpanel i tidningen. Panelen består av Robert Sundberg, Luleåbo och socialdemokratisk ledarskribent på Dala-demokraten, 24Norrbottens valexpert, statsvetaren Charlotta Söderberg och vår egen politiske redaktör Johan Eriksson. Trion är sammansatt för att med ett brett perspektiv kommentera viktiga Norrbottensfrågor inför valet.

Vår tv-satsning inför valet är det största vi någonsin gjort.

Varje dag med start på tisdag duellerar lokala politiker i 24Norrbottens studio. Debatterna, med fokus på kommunala frågor och landstingspolitik, leds av vår programledarduo Johanna Hövenmark och Bo Torbjörn Ek.

Torbjörn och Johanna kommer även att stå vid rodret under vår direktsända valvaka som sänds från Clarion hotel Sense i Luleå under valkvällen, den 14:e september.

Under fyra fullspäckade timmar kommer du att kunna följa utvecklingen minut för minut – naturligtvis med Norrbotten i fokus.

Vi kommer att bjuda på analyser och kommentarer och glimtar från valvakor runt om i länet. Dessutom kommer mängder av intressanta gäster från länets alla hörn att samlas i vår studio.

Sändningen är ett samarbete mellan Norrbottens-Kuriren, NSD, Piteå-tidningen och 24Norrbotten. Det kan tyckas konstigt att vi enas kring ett arrangemang som detta, men för oss är det helt naturligt att lägga konkurrensen åt sidan när det rör en så viktig demokratisk fråga som allmänna val. Tillsammans kan vi dessutom ge dig den mest omfattande valbevakningen och dessutom belysa heta frågor ur alla tänkbara synvinklar. Vi ser det som ett viktigt och hedersamt uppdrag för demokratin och för Norrbottens framtid.

Du som vill vara med på Norrbottens största valvaka är välkommen till lobbyn på Clarion hotel där vi bjuder på kaffe till alla i publiken.

Hoppas att se er där!

Anna-Sofia Wirén