Olle Lindström, BBKs ordförande har vänt sig direkt till samhällsbyggnadschefen Lars Andersson som inte vågade ta den "heta" försäljningen utan lyfte upp den politiskt. Men ksau lade inget förslag utan lät ks avgöra frågan. Lindström, som sitter i ks men anmälde järv gick ut när ärendet skulle beslutas. En som reagerade över hanteringen av försäljningen var ledamoten Bosse Strömbäck (V). Han likställde den med den kritik han själv utsattes för när kommunen köpte Snabelhuset av ett bolag som han satt som ordförande i.

Många känner till Snabelhusaffären som hamnade på tapeten när S och V styrde i Boden. Snabelhusaffären har sedan förföljt Bosse Strömbäck.

– Jag har genom åren känt mig orättvis behandlad inte minst på det sätt som Snabelhusaffären kopplades tillbaka till mig.

Artikelbild

| Snabelhuset är nu sålt av fastighetsförvaltningen i Bodens kommun till ett privat utbildningsföretag.

Strömbäck reagerade därför starkt när kommunstyrelsen skulle besluta om att köpa BBKs anläggning i Rågraven.

– Låt inte detta bli en snabelhusaffär för Olle. Jag tycker vi kan ta det lugnt med affären och inte göra en populistisk sak av detta för att Olle och Inge vill vinna majoritet. Låt oss sköta det snyggt och värdigt, säger han.

Ks-ordförande Inge Andersson, oberoende, ansåg fastighetsaffären var ett sätt att skaffa sig "rådighet över området", så att ingen bäruppköpare hann före kommunen.

– Snabelhusaffären var en bra affär för kommunen. Jag är övertygad om att jag inte hamnar i någon jävssituation med Olle. Anläggningen kan vara en tillgång för turistutvecklingen, säger han.

Artikelbild

| Bosse Strömbäck (V) deltog på kommunstyrelsen. " Jag har inget emot affären men ärendet ska beredas ordentligt istället för att bara köras igenom".

Bosse Strömbäck och alla andra på mötet var också för affären men tillvägagångssättet fanns det olika uppfattningar om.

Socialdemokraten Lena Goldkuhl tyckte att försäljningsärendet kunde gå på återremiss för att kunna beredas bättre. Men ks-ordförande Inge Andersson ville att ärendet skulle tas direkt. Det sista förslaget vann med 8-7 i röstsiffror. De som röstade för Inges förslag var m, ns och mp. De som ville se en bättre beredning av försäljningsärendet var s och v liksom sd.

Artikelbild

| Rågraven en vacker anläggning som har vissa upprustningsbehov före försäljningen.

– När jag nu hör att BBK dragit tillbaka det här blir jag glad. Jag utgår ifrån att det är av samma kloka skäl som oss som ville avvakta med köpet så det skulle tas i enighet.

– Jag utgår också ifrån att det inte handlar om något annat än att så småningom fullfölja affären. När processen kommuniceras finns alla förutsättningar att få till ett harmoniserat och bra resultat, säger Bosse Strömbäck (V).