När parkavdelningen skulle ta in sina vårdekorationer upptäckte personalen att tre meterhöga tulpaner försvunnit från krukorna på Byxtorget. Enligt stadsträdgårdsmästare Ulrika Bohman bör det ha inträffat någon gång under den här veckan och hon misstänker att det kan ett samband med någon festlighet eller alkoholintag.

– I examenstider brukar det hända lite speciella saker. Kanske inte stölder, utan det kan vara att man häller diskmedel i fontäner eller hittar på andra busstreck, säger hon.

I ett inlägg som delas på Facebook vädjar hon nu till blomtjuvens samvete. Önskemålet är att de brandgula tulpanerna som köptes in i år återlämnas till parkavdelningen vid Västra Kajen eller lämnas till polisen.

– Förhoppningen är att någon kan ge tips på var de är, eller att den som tog dem lämnar tillbaka dem en folktom natt, säger Ulrika Bohman.

Det är alltså de tre mindre av de sex tulpanerna som rycktes upp. De sitter även fast i var sin kruka som inte syns på bilden då de är nedgrävda i gruset på de stora krukorna.

– Fast tulpanerna är inte så små, de är nästan en meter, 94 centimeter för att vara exakt, säger Ulrika Bohman.

Hur vanligt är det att blomdekorationer försvinner?

– Nog finns det folk som inte kan låta bli att gräva upp plantor, men att det försvinner dekormaterial kan jag inte påminna mig har hänt. En pensé kan man alltid ha köpt på Buketten, men en sån här tulpan kan man inte bara ha kommit över. Det är inget du köper på Åhléns.

Är det dyrt att ersätta de här?

– Jag kommer inte ihåg vad de där kostade exakt, men ett antal 1000 kronor är det definitivt.