Öppet brev till männen.

När feminismen breder ut sig och meninisterna kommer fram och skriker "inte alla män" gör vi tvärt om. Feministiskt initiativ säger i stället motsatsen, "Jo, alla män". Alla män ska med.

När vi säger "inte alla män" så pratar vi om resterande partier, de som inte får med sig alla män in i deras politik och samhällsvision för framtiden. Fi som parti ser allvarligt på bristerna hos de andra partiernas syn på män och tar med hjärtat kampen för alla de samiska män, ensamkommande killar, rasifierade pensionärer, män med synnedsättningar och normbrytande funktionsvariationer, kortväxta män, bisexuella män och alla andra män som hela tiden fallit mellan stolarna, glömts bort, struntats i och exkluderats ut ur svensk politik på grund av vilka de är. Feministiskt initiativ går 2018 till val på en politik som inte lämnar någon man bakom.

Feministiskt initiativ älskar er män för de ni kan vara och pumpar ut politiska förslag för hbtqia+-männens rättigheter, mäns trygghet från gatuvåld och mot sexuella övergrepp. När meninisterna hånar manliga våldtäktsoffer på Twitter och säger att de borde ha njutit som fått fitta gör feministerna tvärt om. Vi lyssnar, tar in, hjälper så gott vi kan och lägger fram motioner och politiska förslag för att komma åt problemet. Vi är ett alternativ som går att lita på om man vill ha en strukturell skillnad. Vi har i Stockholm fått igenom Mentors in Violence prevention, en utbildning för och av elever mot våld och ligger i framkant landet runt när det kommer till trygghetsarbetet för ensamkommande killar och män.

Enligt barntidningen Kamratpostens undersökning om vilka Sveriges barn helst pratar med när de är ledsna svarade enbart 5,4 procent av barnen "pappa", jämförbart med 10,9 procent som svarat "ingen" och 40,9 procent på "mamma". Det är någonting som borde hugga till i varenda pappahjärta där ute när att "ingen" ger mer trygghet till barnen än vad du som pappa gör. Feministiskt initiativ har därför sedan länge velat garantera pappor sex månaders föräldraledighet med sina barn för att komma ifrån att männen skulle vara familjeförsörjare och kvinnan hemma med barnen. Feministiskt initiativ vill också se sex timmars arbetsdag så att du som far kan vara mer hemma med dina barn så att du i framtiden kan vara ett alternativ som dina barn kan känna trygghet och tillit hos.

När en feminist säger att vi vill ha normkritik i förskola och skola (och genomför det i de kommuner där vi fått ert förtroende 2014) är det för alla mäns skull. För att visa att det finns miljoner sätt att vara man på, att du inte behöver ha magrutor, muskler, kort hår och vara macho för att duga till. För att visa att du är mycket mer än normen av en man och att du duger oavsett din rullstol, hudfärg, klädstil eller dina språkkunskaper och för att visa att skillnaderna mellan individer är större än de mellan könen.

Det finns ingen feminist som hatar alla män, det är en felaktig fördom och vi håller alltid två saker i huvudet samtidigt. Samtidigt som vi kämpar för alla kvinnors rätt till sina kroppar, för att barn inte ska behöva utsättas för sexualbrott och för att samhället ska låta kvinnor och icke-binära ta plats på samma sätt som män gör i dag kämpar Fi som parti allra hårdast för pappors rätt till sex månader med sina barn och sätter det högt upp på den politiska dagordningen att förändra synen på pappor från familjeförsörjare till en lika godtagbar förälder som mamman.

Vi kämpar dag som natt för transkillens rätt till att byta namn, att mannen med afghanklingande efternamn ska ha samma chans på arbetsmarknaden och bostadsmarknaden som de som heter Andersson och vi ger aldrig vika för din nioårige sons rätt att slippa glåpord på skolgården för att han pussade en kille förra terminen. Vi ger aldrig vika för hans rätt att slippa höra "ta det som en man".

Med feminister som bestämmer satsas det i stället på att våga vara sig själv, våga söka vård och våga prata om känslor följt av politiska förslag som möjliggör detsamma. Med en intersektionell politik och det återkommande största ekipaget på Stockholm Pride år efter år vågar vi säga det - vi älskar män, många gånger mer än resterande partier.

Killar, vi är redo - är ni?