Debatt I dag, den 17 mars, hyllar vi kollektivavtalet och den svenska modellen.

 

Det är kollektivavtalet som, bland annat, reglerar storleken på din lön, OB- och övertidsersättning samt arbetstidsförläggning.

 

Vet du hur hög minimilönen enligt svensk lag är? Noll kronor.

 

I Sverige har vi kommit överens om att lön inte ska regleras i lag, utan att vi, fackföreningar och arbetsgivare, som verkar på arbetsmarknaden vet bäst vilka villkor som ska sättas för våra respektive branscher.

 

Den svenska modellen har varit bra för vår arbetsmarknad och är fortfarande världens starkaste modell. Den har levererat bra reallöneutveckling samtidigt som våra svenska företag kunnat stå starka konkurrensmässigt mot omvärlden.

 

Men för att detta ska fungera krävs det en jämn maktbalans mellan fack och arbetsgivare.

 

Kollektivavtal är något som många tar för givet och tror att det är hugget i sten och att det alltid kommer finnas där som en trygghet. Ungefär som en gammal trogen vän som alltid finns där för dig, även om ni inte hörs av alltför ofta. Men om du aldrig ställer upp för din vän när hen behöver dig, kommer vänskapen så småningom att dö ut.

 

Din vän idag är fackföreningen, väljer du däremot att inte vara medlem kommer inte bara facket att försvinna, utan även den trygghet som kollektivavtalet ger dig. För vem ska teckna ditt löneavtal och komma överens om dina anställningsvillkor om facket inte längre finns?

 

Att gå ur facket är samma sak som att nyttja en vän när du själv behöver hjälp, men att inte ställa upp när ditt stöd behövs. 

 

Var inte en osolidarisk vän, gå med i facket i dag och känn dig trygg med ditt kollektivavtal som alla medlemmar i facket bidrar till.

 

Till dig som redan är medlem – tack för att du bidrar till bättre och tryggare arbetsvillkor.