Nu är det någon på kommunen som kommit fram till att om vi stänger badhuset kan vi vältra oss i pengar. Om man tror att man gör en väldig vinst när simhallen och bastun plomberas, då tycker jag man ska gå om skolan. 

Sen att ha fräckheten att stänga allt i förtid, till förfång för oss Malmbergare och skattebetalare visar på politikernas cyniska tänk. Har vi inte råd att ha kvar vår simhall och bastu tills nytt finns att tillgå, då är vi illa ute. Vi som nyttjar dessa faciliteter för social tillvaro och att hålla oss rena och sunda, vi ska offras. Men det ska satsas på det ena skrytbygget efter det andra och någonstans ska pengarna trollas fram. Det är då man börjar nagelfara alla möjligheter och att då inskränka på möjligheterna för oss skattebetalare i Malmberget, det verkar vara inne både politiskt och hos tjänstemännen. 

På tal om sparkrav som kan förbättra ekonomin för kommunen, kan man ju se över de egna leden i stället för att jaga nålpengar på våra sista faciliteter i Malmberget. Undrar hur dessa människor tänker, när man cyniskt kan sätta en stämpel på allt vi har? Saknar den röda tråden som borde finnas, när ett samhälle förlorar allt de har haft? Varför går man händelserna i förväg och skyller på ekonomin? När vårt Malmberget är tömt och skola samt Allaktivitetshuset har börjat fungera, först då kan det vara dags att stänga ner vårt badhus. Men det är kanske ett förfaringssätt, att man smyger och stänger ner samhällsfunktioner, då flyttar befolkningen iväg, när ingenting finns att glädjas åt? Det blir mindre och mindre opinion, ju fler som tvingas åstad och använder man det förfaringssättet, då kan man göra som man vill. 

Thage Johansson