Klarar Lekfalk av sitt jobb?

Klarar man sitt jobb när man behöver konsulthjälp för att fatta de beslut man är anställd för att ta, frågar sig signaturen Ugglan.

Klarar man sitt jobb när man behöver konsulthjälp för att fatta de beslut man är anställd för att ta, frågar sig signaturen Ugglan.

Foto: Petra Älvstrand

Insändare2019-10-03 14:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Klarar kommundirektör Mikael Lekfalk av sitt jobb? Det är en berättigad fråga man måste ställa eftersom han har anlitat en personlig mentor för att stödja honom att fatta de beslut som han är anställd att ta. Det är dessutom en svindyr konsult som "arbetar" lite tid för mycket pengar. Lekfalk verkar ha nära kopplingar till denna konsult. Finns det en jävsituation här?
Lekfalk är anställd som chef. Han har organiserat en kommunstab runt sig med flera chefer. Mycket av uppdragen delegeras dessutom i sedvanlig ordning till berörda chefer. Klarar inte Mikael Lekfalk av pressen att utföra uppdragen som kommunstyrelsen ger honom bör han kliva åt sidan. Att det inte finns en mer intern kommunikation mellan kommunchefen och kommunalrådet är illavarslande. Niklas Nordström var ovetande om detta uppseendeväckande mentorstöd. Det är något som inte stämmer här. Niklas Nordström måste gå till botten med det här. Anlita en konsult vet ja!
Ugglan