Insändare Signaturen ”Radiolyssnare” har skrivit en insändare (5 september) som är kritisk mot oss på P4 Norrbotten och det innehåll vi sänder, med speciellt fokus på vår musik och det lokala innehållet.

Låt mig först välkomna åsikter om P4 Norrbotten, vi lyssnar alltid på de lyssnarkontakter vi får och tar med dessa åsikter i våra egna diskussioner.

I detta fall vill jag snabbt kommentera några påståenden. Musiken har så länge jag kommer ihåg alltid gett grund för olika åsikter, vissa vill ha en typ av musik och andra vill ha något helt annat. Vi inom P4 försöker mixa urvalet för att passa många smaker, vilket inte alltid är helt lätt.

När det gäller mängden musik mot prat är det ungefär 50/50 i P4, en mix vi tycker fungerar.

Vad gäller att lokalproducera innehåll så gör vi det. Det är vårt viktigaste uppdrag. Visst har alla P4-kanaler ett antal rikssändningar varje dag, mest noterbart P4 Extra, Ekot och Radiosporten, men majoriteten av innehållet vi sänder producerar vi i Norrbotten för Norrbotten, och jag tycker att mina kollegor är de som är bäst på radio.

Men har du ”Radiolyssnare” förslag på artister eller andra som vi borde uppmärksamma i våra program, hör gärna av dig direkt till oss.

Patrik Boström

Kanalchef SR Norrbotten