Insändare 2015 hade Filip & Fredriks nya satsning ”Jorden runt på 6 steg” premiär. Det baserades på en teori att alla känner alla inom sex steg. Resan gick till Bolivias landsbygd och slutstationen var Leif G.W Persson. Någon kände någon som kände någon annan och till slut så kände någon Leif, tyvärr på sju steg, men nu till min teori.

”Luleå runt på två steg”. Sveper runt lite på Facebook och inser snabbt att det här inte ens är kul, Luleå är så grymt litet. Även om vårt kommunalråd bott i den stora staden en tid så inser jag snabbt, trots att jag aldrig träffat honom, att vi kunnat prata länge om gemensamma bekanta.

Jag minns Luleå som en mysig stad med stor framtidstro. Det fanns inget vi och dom utan alla fick plats i lilla Luleå. På senare år har det tyvär hänt något med allas vårat Luleå. Den påtvingade växtvärken har slitit isär vår fina sammanhållning och ledande politiker har satt sig på alldeles för höga hästar. Stora delegationer på resande fot i det avlägsna Amerika i jakt på internationella samarbeten medan det sista som återstår av landsbygden slits bort som ett plåster som suttit fast lite för länge.

Niklas för f*n, du är från Långsel, säkert hästallergiker också. Kliv ner från hästen så tar vi en kopp kaffe och pratar sunt bondförnuft ett tag. Luleå är litet och alla har rätt att göra sin röst hörd, oavsett befattningar eller hästallergier. Så släpp prestigen och lyssna på oss, det är bara två steg från dig till alla medborgare i kommunen.

Tora