En fin benämning. En ful och vidrig handling.De förut så kärleksfullt behandlade katterna poppar snart upp som kantareller ur marken. Men till skillnad från svamp behöver katter oxytocin (kramar), värme och mat på bordet.Vad är det för människor som utför den här handlingen. Vad har de för fel i huvudet?Det borde vara ett betydligare hårdare straff för de som dödar sitt djur på ett så cyniskt, långdraget och plågsamt sätt. Och jag är för angiveri när det gäller detta. Grannar och människor runt omkring Sommarkattägaren — ställ frågan: Var är din katt? Brott mot djurskyddslagen är straffbart med böter eller fängelse i två år. Du som angivare kan också välja att vara anonym.Om du hittar en sommarkatt — kontakta Länsstyrelsen i ditt län. Direkt!

Börja inte mata katten, för då kan den hamna i ditt knä istället för hos Länsstyrelsen. Ju tidigare du hör av dig, desto större chans finns det att sommarkatten klarar sig. Med en skyndsam insats blir det också färre förökningar. Och du som upphittare behöver inte ta ansvar för katten! Lägg din nos i blöt snabbt som katten. Om katten har en tatuering i örat, sök på http://hundar.skk.se/agarreg/ och kontakta Polisen, tel

114 14. Ha ett storebrorsöga nästa sommar på Sommarkattägarpsykopaten. De kommer göra det igen och igen och igen.Lilian Bäckman, medlem i Djurens RättP.s. Katter till skillnad från minkar klarar sig inte ute den svenska vilda naturen.

Lilian Bäckman, medlem i Djurens Rätt