Insändare Det strategiska avslöjandet inför EU valet av Lars Adaktussons ställningstagande i abortfrågan, har nu i opinionsmätningar visat på en klar negativ effekt. Hans förödande handling som visar på ett lömskt och egenmäktigt förfarande, vilket aldrig kan accepteras av mig och ska då självklart inte accepteras av det parti som har fått min röst de tre senaste valen och även i EU-valet. En sådan här handling får inte passera i tysthet av det parti som jag stödjer. Eftersom jag är övertygad om att du Ebba Busch Thor kommer att bli Sveriges första kvinnliga statsminister, så ger jag dig det rådet att göra en snabb analys och där komma fram till att Lars Adaktusson har agerat i strid med partiet och därmed inte längre är en tillgång.

Han ska fortsättningsvis inte tillhöra vårt parti, enligt min mening.

Ett sådant här beslut borde ha kommit tidigare, men det gamla ordspråket ”bättre sent än aldrig” det gäller fortfarande. Ebba, det kan kännas tungt att ”sparka” en gammal trotjänare men det är nödvändigt för dig att visa handlingskraft inför en kommande statsminister position.

Jag har skrivit tidigare till er i KD, närmare bestämt i januari detta år. Då var min rubrik ” Nu på en gång, sen är det för sent”. Den skrivelsen handlade om att öppna upp för samtal med SD. Det är nu genomfört och har med stor sannolikhet hamnat i ”god jord”. På samma sätt så är jag övertygad om att ett så snabbt som möjligt entledigande av Lars Adaktusson kommer att ge en positiv effekt i opinionen.

Ebba, jag tror på dig, men här har du varit senfärdig! Men rätta till det nu och minimera därmed skadan!

Sture Nilsson, Sjulsmark