Insändare Läser att sparkstöttingar förstörs vilket är så urbota dumt och tråkigt. Skulle jag vara någon som sponsrar sparkar skulle jag lägga ner det projektet och istället för sparkar lägga mina sponsorpengar på en bra nedfart från Varvet ut till isen. Varför? 

Jo, därför att det finns massor med invånare från Teliahuset och fram till Bergnäsbron och många tar sig inte ned på isen vid Hägern på grund av snövallar/upptrampad nedfart som är knöliga och branta. Många av dessa kvinnor och män, med eller utan småbarn orkar inte ta sig till Södra  eller Norra hamn eller till före detta Färjläget. Det står många sparkar vid Hägern men de tar sig inte ned till isen från deras spark-parkering utan måste ta sig till Södra eller Norra hamn först vilket känns för långt för många av dem.

Det är tråkigt och synd om speciellt de äldre som genom alla år tagit sig ut på isen, när deras ben var stadigare. Men nu vågar de inte och kan inte ta sig ner på grund av den knöliga upptrampade nedfarten vid Varvet/Hägern.

Det är ingen konst för den som är stark och frisk att ta sig ut på lunchen till exempel. De kan ta den nedtrampade vägen utan problem. Men övriga gör det med stor risk.

Mitt förslag är att alla bostadsrättsföreningar, fastighetsägare runt omkring Varvet och sponsorer (Telia till exempel) ordnar en bra ramp så alla har möjlighet att ta sig ner på ett säkert sätt just där. I många år har hyresgästerna försökt påverka Luleå kommun men utan resultat tyvärr. 

Håller tummarna att flera går ihop och fixar detta så jag kan ta ut min gamla mamma och pappa på isen för att grilla en korv.

 Anhörig men även boende i området