Svik inte Kiruna igen!

"Bli den sjukvårdsledning som tar hänsyn till befolkningen och särskilt Kirunas unga föräldrar", skriver Monika Thelin, Lapplandsupproret.

"Bli den sjukvårdsledning som tar hänsyn till befolkningen och särskilt Kirunas unga föräldrar", skriver Monika Thelin, Lapplandsupproret.

Foto: Saga Skovdahl

Insändare2019-10-24 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

”Det är de i Kiruna som drivit på frågan”, säger Kenneth Backgård. Ja, naturligtvis räknar inte Kirunaborna med att några andra än de själva ska göra det. Det är de som under långliga tider fått lida för sjukvårdspolitikers och sjukvårdstjänstemäns nedläggningssport av Kiruna sjukhus. 

Det är bara kirunaföräldrar som tvingas ut på ”dödskörningar” på E10 ner till Gällivare i ur och skur.  I den vanskligaste och samtidigt viktigaste händelsen i livet; att föda ett nytt liv. 

Därför, Kenneth  Backgård, driver Kiruna fortfarande BB-frågan! Hoppet ställdes till dig och Centern i valet 2018. Tron att ni skulle hörsamma alla ropen. De finns att läsa i boken "Hjälp oss", publikationen "Graviditets- och förlossningsvård i BD län" (Kirunaföräldrars egna berättelser) och nu journalisten Lisa Bjurvalds nyutkomna bok "BB-krisen", som börjar i just Kiruna. 

Hon skriver ”Förlossningar är inte ett vårdområde som andra. Det är det enskilt farligaste en genomsnittlig västerländsk kvinna  genomgår i sitt liv. Mycket står på spel under dessa timmar. – Hur kunde det gå så fel – och hur kan det största som sker i människans liv värderas så lågt?” Läs den!

Svik inte 70 procent av Kirunas befolkning! Bli i stället den sjukvårdsledning som tar hänsyn till befolkningen och speciellt Kirunas unga föräldrar!

 Vi, Lapplandsupproret och dessa föräldrar, hjälper er att förstå allvaret med BB:s återöppnande i Kiruna genom att även få besöka er och personligen överlämna  vår publikation till varje regionpolitiker!

Monika Thelin

Lapplandsupproret