Bodenbo har infört parkeringsavgifter. Det beror definitivt inte på att det inte finns parkeringsplatser. De flesta står faktiskt tomma året om där jag bor. I själva verket stämmer det dåligt med att platserna inte räcker till. Det finns en annan dold förklaring.

Det hela känns som en "skrivbordsprodukt". Om man nu nödvändigtvis måste förstärka kassan så hade det varit en smartare lösning att ha, som på många andra ställen, en parkeringsskiva med fyra timmars parkering och därefter betalning.

Många kan inte sms:a och har ingen möjlighet att betala med bland annat smartphone eftersom de inte äger någon. Även vi som bor i hyresrätter har faktiskt umgängen och i en liten stad som Boden är det märkligt med avgifter på Bodenbos besöksparkeringar - storstädernas problem.

Vi hyresgäster väntar med spänning på nästa drag. Snart ska vi kanske betala för att komma in i "sopboden", för trappstädning, snöskottning, gräsklippning och som kronan på verket så blir det väl en avgift för att använda tvättstugan.

Det positiva är väl att Bodenbo tänker på hemtjänstens hälsa och miljön och tycker att de ska gå eller cykla (ironi).

Nej, Bodenbo tänk om och tänk "gammalt".