Två chefer som 2010 arbetade vid Socialförvaltningen i Krokom kommun har fällts för arbetsmiljöbrott. De bägge cheferna orsakade 53-årige Lars Perssons självmord.

Ska chefer som ska skapa en bra miljö på arbetsplatsen, inte genom att frysa ut, kunna driva en person till avsked utan att först ta reda på om det finns grund för det?

Att försvara sig med att "Lars måste bli frisk först, innan vi kan agera", är vidrigt när Lars depression berodde på deras framprovocerade avsked, att bli av med Lars.

Det är uppenbart att de brister som de påstått att Lars Persson skulle ha gjort sig skyldig till inte varit tillräckliga för avsked på laglig grund.

Under presskonferensen uttryckte kommunledningen fortsatt förtroende för de fällda cheferna. Det säger hur liten den anställde är värd och trodd.

Även i en fällande dom kränks den anställde om igen av ledningen.

Upprättelsen består i att det inte var Lars som var problemet. Nu kan andra som upplevt mobbning på jobbet kunna få upprättelse som följd av den fällande domen.

Detta sjuka manipulerande beteende som pågår mot oskyldiga personer är ett så stort brott, inte minst av dem runt omkring som skyddar mobbarna.

Har själv erfarenhet av exakt samma behandling, bemötande, anklagelser utan grund vid min avgång 2008. Vet exakt vad Lars gått igenom. Jag förstår, jag vet vad detta trauma kan få för konsekvenser.

Denna dom kommer att påverka samtliga arbetsplatser i hela Sverige, och hur man jobbar med arbetsmiljödelegation.

Martin Luther King sa: "Den stora tragedin är inte de onda människornas brutalitet, utan de goda människornas tystnad."

Vila i frid Lars. Du fick upprättelse tack vare goda, modiga, ärliga människor (men försent).

Rättvisan och de goda ska segra till slut. Du finns i mitt hjärta!