Insändare Det spelar ju ingen roll vad vi medborgare tycker eller säger i vår kommun. Det är ingen som bryr sig, ingen som lyssnar. Ni politiker har nått er position och kör ert eget race, vilket innebär att ni kör över oss andra.

Trafikverket säger att barn under tolv år inte ska vara på vägarna. Men Luleås ledning är av en annan åsikt och köper (tränger) in barnen med Länstrafikens reguljärtrafik.

Linjebussarna kör på de stora vägarna och där ska barnen både stå och vänta och också stiga av. Barnen kommer att vara vid vägarna flera gånger varje dag. Men ni tänkte kanske inte på det? Tänkte inte heller på att övergångsställen saknas på 80-vägar..

Länstrafiken har en tidtabell att följa och kommer inte kunna hjälpa barn som mår illa och behöver kräkas, som inte får fast säkerhetsbältet, som är ledsna eller oroliga. De yngsta barnen är bara mellan fem och nio år.

Vårt kommunalråd Niklas Nordström har själv gått på den numera nedlagda Vitåskolan. Och jag gissar att högstadiets elever på den tiden fick bussas in till skolan i Råneå. Inga problem för elever som är 13-15 år. Och med speciellt abonnerad skolbuss? Eller fick ni kanske lifta? Jag tänkte ifall det blev för dyrt för kommunen med skolbussar.

Jag håller för övrigt med en insändarskribent, ”Besviken hemvändare” (Kuriren 27/8), som frågar sig vart pengarna i kommunen tar vägen och med känslan av att allt inte går rätt till.

Skattepengar som vi betalar in räcker inte till skolskjutsar för våra små skolbarn. Men visst, det räckte till att åka taxi i New York, där buss och tunnelbana var för simpelt!!

Kanske en liten trevlig ekonom skulle kunna presentera några siffror för oss noviser, så att vi bättre kan förstå ert räknesätt..

Jäkligt irriterad Luleåbo