Insändare Vad är meningen med livet? Svaret på frågan är att det finns ingen, men man kan skapa sig en mening åt sig själv. För mig är meningen med livet mitt potatisland. Att känna sig behövd och delaktig i samhället och på arbetet. Att skapa saker, för att då kan man se att det blivit nåt gjort. Jag försöker bidra till Norrbotten genom att leva och köpa närproducerat. Köttet i frysen har med få undantag inte ens lämnat Vitådalen som levande eller död.

Det är därför jag blir arg, ledsen och djupt oroad för mina barn. De kommer enligt politikernas förslag, tidigt i livet, transporteras längre än djuren i frysen. De kommer att gå skolan och förskolan i en stor skolindustri i stan eller större samhälle. Politikerna försökte dessutom, med illa dold taktik, besluta detta så fort som möjligt. Detta så att ingen skulle hinna stoppa förslaget.

Det som är positivt är att barnen kommer att lära sig livets hårda verklighet mycket tidigare. Nämligen att ingen ser dig och det spelar ingen roll att du finns och vad du gör. Livet kommer att bestå av att äta, åka buss, vara i skolan och sova. De kommer också att från sina föräldrar få ett djupt rotat politikerförakt. Tack för att ni förvaltar mina surt förvärvade skattepengar och ger mig möjlighet att ge mina barn en tidig introduktion till den bistra verkligheten, utan alternativ.

En förälder som snart får ur sig sina frustrationer i potatislandet