INSÄNDARE

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt ondgör sig gång på gång över exempelvis rutavdraget, som han helst vill avskaffa. Motiveringen till det är att ”det är bara de rika” som har råd och drar ekonomisk nytta av detta förnämliga erbjudande till dem som mest behöver de tjänsterna.

Tydligen har Jonas Sjöstedt fastnat i sin ideologi, så fort någon i samhället ”fattig som rik” och speciellt då rik önskar ta del av varierande erbjudanden, ja då skall det avskaffas till varje pris.

Min fråga till Jonas Sjöstedt och till vänsterpartiet är; hur ser man på maxtaxan till dagis, vem gynnas mest? Minst gynnas ensamstående med barn, mest gynnas höginkomsttagare.

Sjöstedt tycks alltid ha en hög svansföring för att värna de ekonomiskt svaga grupperna i samhället. Varför har han inte drivit igenom att ändra på maxtaxan så att ensamstående med barn då skulle bli vinnare? Han har ju haft gott om tid på sig.

Vänsterpartiets partiprogram inför valet 2018 är skrämmande läsning. Så här står det:

”I samma utsträckning som socialismen förverkligar människans rätt att bestämma över sitt arbete upphävs ägandet av produktionsmedlen överhuvudtaget, såväl det samhälleliga som det privata”.

Vänstern gör ingen hemlighet om man får makten, då blir det en socialistisk diktatur. Var man än har försökt införa Jonas Sjöstedts drömsamhälle har det slutat med katastrof oavsett om det varit i Sovjetunionen, Nordkorea eller Kuba.

Erik Berg, Alterdalen