Varför syns inte Bodenspelarna?

Inget av BBK:s mål var nominerat till "Årets mål". Vad beror det på? undrar Carina L.

Inget av BBK:s mål var nominerat till "Årets mål". Vad beror det på? undrar Carina L.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Insändare2019-11-12 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag är den sista som vill vidmakthålla "Luleå-Boden-schismen" och tror fortfarande samarbeten och nytänkande lösningar mellan föreningar och företag, är framgångsfaktorer för vår region.
För att få det att funka behöver alla lägga ner gamla stridsyxor och upplevda oförrätter och tänka/göra nytt och rätt från idag och framåt.
Inte minst media har en viktig roll här –  bland annat genom val av vinklingar, medieutrymme och bidrag till tonaliteten mellan städerna.
Reagerar starkt på Kurirens sätt att utesluta och exkludera ett gäng unga drivna fotbollsspelare –  som den gångna säsongen valt och haft möjlighet att spela i Norrbottens division ett lag Boden BK –  genom att inget av höstens alla fenomenala mål finns med bland de tolv nominerade under eventet ”Årets mål”. 
Är det ett sätt att förstärka ”Luleå-Boden-schismen" och gammalt groll mellan klubbarna i ”toppen” eller en helt otänkt och tyvärr orättvis spegling av fotbollen i Norrbotten? 
Hjälp mig förstå anledningen till att unga fotbollsspelare inte får samma publicitet och bekräftelse –  beroende på klubbens hemvist!
Carina L