Makthavare i Luleå, Köpmantorget skulle enligt er bli en träffpunkt för oss Luleåbor. Men där händer ingenting. Tomt, ointressant, inga aktiviteter. Kostade miljoner?

Enligt kommunalrådet med flera ska Luleå visa en välkomnande sida för nyinflyttade. Lys upp vår stad. Nu är det inga tända gatlysen förrän det blivit mörkt. Juldekorationerna är de tråkigaste jag sett i en sådan stor stad som Luleå.

Men det tråkigaste av allt med vår så kallade vinterstad är det det inte finns några aktiviteter på Södra hamnplan. Snöborgen som lockade tusentals, nu är där glest med folk. Våra barn älskade att vara där och även vi vuxna. Det går väl att göra en snökulle i enklare format?

Aktiviteterna i Södra hamn har blivit omtalade och omskrivna både i Sverige och utomlands. Går där varje dag och möter turister som undrar var de omtalade vinteraktiviteterna finns.

Tråkigt att säga vi, enligt de styrande, inte har råd att visa några. Likadant är det när turistbåtarna kommer, inget välkommnande från kommunen. Skärp er i kommunledningen. Vi har råd till så mycket annat som inte kommer oss invånare tillgodo.