Beskedet: Då lämnar Glader Luleå Hockey

Efter Luleå Hockey/MSSK:s förlust mot AIK bekräftade tränaren och sportchefen Fredrik Glader när han gjort sin sista match. "Så vitt jag vet blir nästa helg de sista matcherna", säger han.

Fredrik Glader, Luleå Hockey/MSSK.

Fredrik Glader, Luleå Hockey/MSSK.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Ishockey2019-09-21 18:56

Luleå hade ett kraftigt spelövertag mot AIK. I den andra perioden spräckte Luleå också målnollan efter att Emma Nordin gjort 1–0 framspelad av Noora Tulus och Jenni Hiirikoski.

Norrbottningarna fortsatte att skjuta skott efter skott men AIK:s målvakt Räisänen fortsatte att storspela och det blev istället AIK som gjorde först 1–1 genom Fanny Rask innan Louise Nordberg Tenglins skott styrdes in i mål. Ett mål som fastställde slutresultatet till 2–1 för AIK.

Meeri Räisänen räddade totalt 53 skott och såg till att Luleå/MSSK fick inkassera säsongens första förlust.  

– Vi vet om att hon är bra men vi gör henne hur bra som helst. Vi skjuter 54 skott och gör ett mål, en sådan här match ska vi göra minst fem mål. Inget snack om saken. Vi är inte nog heta alla gånger när det kommer till avslutningslägen. Både när vi har klara skottchansen och när vi tar avsluten och returerna. Tyvärr fäller det oss idag., säger Fredrik Glader. 

– I det stora hela gör vi en bra match. Jag tycker att vi spelar bra i spelet utan puck och har jättebra spelvändningar. Vi gör egentligen 85-90 procent bra saker, resterande del är inte nog bra. Men så här kommer det se ut i vinter på många matcher där vi måste sätta chanserna, måste vilja avgöra och måste vara hetare när man dyker upp och trycka dit den.  

Håller du med om att AIK:s målvakt fick vara oskymd många gånger?

– Delvis. Det jag är jävligt nöjd med som vi haft lite problem med tidigare är att vi fått in puckar på returspel men idag får vi en dem och verkligen chansen att kunna trycka dit pucken men vi gör inte det. En del av det är ju att det är en oskymd Räisänen många gånger men det är inte heller nog heta efterföljande situationer. Man ska se det som en jävla diamant som ligger där som man vill vara först på.

– Blir det tätt och tight ska vi försöka hitta ett skott mot bortre stolpen så vi skapar en möjlighet när det är trångt och tätt. Målskyttet fäller oss tyvärr.  

När Luleå jagade kvittering i slutet av matchen blev Ronja Savolainen utvisad fem minuter för "Butt ending" och matchstraff för "Game misconduct". 

– Jag hinner inte se det i den situationen så jag kan inte uttala mig i den frågan just nu.  

Nu laddar laget om för match mot SDE på söndag.  

– Surt som fan att förlora, men samtidigt har vi många bitar vi ska ta med oss för det är match imorgon igen.

– Ibland förlorar man när man spelar bra och ibland vinner man när man spelar dåligt. Och vi är bara i omgång två så vi måste ta med oss det och bli hetare i den sista delen av banan.  

Matchen mot HV71 nästa lördag blir hans sista som huvudtränare för klubben innan han lämnar för jobbet som sportchef för Modo Hockeys herrlag.  

–  Så vitt jag vet blir nästa helg de sista matcherna, säger Fredrik Glader.  

Efterträdare blir som bekant Mikael Forsberg, som tidigare varit assisterande tränare i klubben. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!