"Bulan" om skadan: "Ser inte bra ut"

Nyförvärvet Filip Hållander fick ledas av isen efter en otäck smäll mot kortsargen. Enligt Luleåtränaren Thomas ”Bulan” Berglund kommer han inte att spela mer den här veckan.

Luleå Hockeys Filip Hållander kunde inte lämna isen för egen maskin utan fick ta sig till omklädningsrummet hjälpligt.

Luleå Hockeys Filip Hållander kunde inte lämna isen för egen maskin utan fick ta sig till omklädningsrummet hjälpligt.

Foto: Pavel Koubek / TT

Ishockey2019-09-17 22:18

Det var i den tredje periodens inledning som olyckan var framme för 19-årige Filip Hållander som senast spelade i Timrå IK. I boxplay ryckte han sig loss och skrinnade mot kassen. Han fick iväg ett skott men tappade därefter balansen efter viss kontakt med en hemmaförsvarare och brakade med full fart in i kortsargen.  

— Det ser inget bra ut för honom. Foten har fått sig en smäll. Jag ska inte säga alltför mycket, men han kommer inte spela nästa match och inte matchen därefter heller, kommenterar ”Bulan” Berglund situationen och bekräftar att han inte kommer att ha tillgång till nyförvärvet i veckans kommande matcher, först hemma mot HV71 på torsdag och därefter bortamatchen mot Malmö på lördag.

Filip Hållander fick ledas av isen och det syntes på långt håll att han grinade rejält illa och inte kunde stödja på vänster fot. 

— Jag tycker det är en solklar straff. Klubban är uppe på handsken högt upp och han tappar balansen på det slaget. Det kommer i så hög fart och det är lätt att man skadar sig då.

— Men jag vill inte sitta här och kasta skit på domarna. Vi har inte fått någon förklaring, men skit samma det är så det är. Vi får räkna med att vi får en del domslut med oss också. Det var ett viktigt läge. I det läget vi hade gärna tagit en utvisning och straff tycker jag nog att det är, avslutar Thomas ”Bulan” Berglund.

Sporten sökte förgäves Filip Hållander efter matchen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!