Luleå Hockey hade gått upp i ledning för första gången i matchen och försvarade sig mot ett stressat Örebro som jagade en kvittering. Då fick man en utvisning emot sig och laget fick spela med en man mindre på isen. Då klev Jack Connolly fram och utnyttjade ett slarvigt agerande av Örebro för att sätta Luleås 4–2 mål. Målet blev också ett historiskt sådant då det blev Luleå Hockeys 5000:e mål någonsin i grundserien. Något som målskytten själv faktiskt inte hade den blekaste om.

– Jag hade faktiskt ingen aning om det förens jag kom in i omklädningsrummet och några av killarna sa det. Det var ju rätt coolt, men jag hade faktiskt inte koll på det utan var mest inne i matchen bara, säger Connolly.

Målet med en man mindre på planen var också ett av de mer underliga som Jack Connolly har gjort, delvis för att han inte brukar spela boxplay, men också på grund av hela situationen som föranledde målet.

– Ja det var ett väldigt konstigt ögonblick. Jag brukar vanligtvis inte spela boxplay så jag hoppade in där på slutet av utvisningen och Erik (Gustafsson) bara dumpade in pucken. Det måste ha blivit någon miss i kommunikationen mellan deras spelare för den studsade som bara ut mot mig. Jag bara svingade och målvakten blev väl lite tagen på sängen och den trillade in mellan benen på honom, säger Connolly.

För amerikanen själv blev det första målet sedan matchen mot Mora den 19:e december och nu hoppas han att det vänder både för honom och för laget, som har haft en lite knackigare period på sistone.

– Jag hoppas det. Vi har självklart haft några förluster på sistone även fast vi har jobbat hårt. Personligen känns det skönt att få in ett mål. Det har gått några matcher sedan sist så det var härligt. Poängen för laget är givetvis det viktigaste och förhoppningsvis kan vi lära från våra misstag ikväll. Lassinantti höll kvar oss i matchen med några viktiga räddningar, så nu får vi omgruppera och ladda om inför lördag.