Det ser verkligen inget vidare ut för Sverige inför den sista perioden i matchen som avgör placeringarna i Sveriges grupp och därmed också vilket motstånd som Sveriges ställs mot i kvartsfinalen av OS.

Det var stundtals ett brutalt tryck mot den svenska målvakten Sara Grahn under den andra perioden och när Schweiz fick chansen i power play kom också målet via ett riktigt bra avslut av Alina Müllers.

Det svenska laget hade stora problem när Schweiz satte tryck och den svenska boxen blev bara mindre och mindre och när Schweiz hittade rätt med en passning rakt igenom den svenska boxen hann inte ens Grahn med.

Med en period kvar av matchen är underläget bara 0–1 – men det är inte speciellt mycket som talar för att Sverige ska kunna vinna den här matchen.

– Jag tycker att vi hittar något i slutet av den andra perioden som var lite positivt, säger Emma Nordin som tillvardags spelar i Luleå Hockey till Kanal 5.

I tredje perioden ryckte Damkronorna upp sig och kvitterade också Schweiz ledning till 1–1 sedan Anna Borgkvist styrt in 1–1-pucken, men när sedan Sverige drabbades av ytterligare en utvisning avgjordes matchen då Schweiz gjorde 2–1.

– Det var starkt av oss att få 1–1-målet, men tungt att åka på 1–2 nästan direkt efter efter, konstaterar Nordin och fortsätter:

– Jag tycker det är en jämn match där de hade lite mera puck. Vi hade behövt få mera puckar på mål för att störa deras målvakt ännu mer, säger Emma Nordin.

Vad säger du om en andraplats i gruppen?

– Fantastiskt för vi är vidare och vi är inne i process som vi litar på. Det här är perfekt för oss och nu väntar nästa match om två dagar, säger Nordin avslutningsvis till Kanal 5.

Nu väntar antingen Finland eller Ryssland i kvartsfinal vilket av lagen som Damkronorna får möta avgörs när lagen möts. Sverige får möta vinnarna från den matchen.