1. Petter Emanuelsson

Mållös, men ett ständigt orosmoment för försvaret i Örebro i så gott som varenda byte. Påhittig med puck och fin fart under skridskorna

2. Joel Lassinantti

Räddade segern framförallt i den tredje perioden då Örebro låg på som hårdast. Värderade situationerna bra när han valde att antingen blockera pucken eller att låta den vara i fortsatt spel. 95,45 i räddningsprocent.

3. Johan Harju

Defensivt prickfri match och fick stort förtroende i slutskedet när Örebro tog ut sin målvakt. Skymde förtjänstfullt vid Daniel Sondells avgörande 2–1. En riktig lagspelare.

Tre saker vi lärde oss:

1. Maximal utdelning. Luleå tar samtliga sex poäng i back-to-back mötet med Örebro, trots att närkingarna vann skotten i bägge matcherna. Det tror jag man är extremt nöjd med i LHF-lägret.

2. Succékedjan tillbaka. Isac Lundeström var tillbaka i SHL och parades direkt ihop med Emil Larsson och Einar Emanuelsson. Förra säsongen producerade trion 73 poäng tillsammans och man fick utdelning direkt i Lundeströms återkomst. Här har LHF ett vapen som kan ta laget långt framöver.

3. Oerhört jämnt. Örebro parkerar i botten av tabellen, medan Luleå Hockey tronar högst upp i densamma. Ändå var matchen väldigt jämn och i ärlighetens namn kunde det lika väl varit närkingarna som avgått med segern. Den här säsongens SHL måste vara en de jämnaste i historien.