I de fyra sista matcherna under 2017 kopplade Luleå Hockey på betongförsvaret och spelade in tolv av tolv möjliga poäng med målskillnaden 15–4.

Men redan i första tillställningen på det nya året bröts segersviten.

– Vi börjar matchen dåligt. Vi får ett gratismål men sen gör vi många dåliga beslut. Sen i andra tar vi tag i grejerna och gör en jävligt bra period och vi borde ha haft ledningen efter den. Vi hade också lägen i sista men vi blir lite för slak i vissa situationer som gör att vi tappar 4–3-målet som blir avgörande till slut, sammanfattar Thomas "Bulan" Berglund, vars lag inte mäktade med någon slutforcering i matchen:

Artikelbild

– Vi får inte till powerplayet när vi får läge och när vi behöver ha tryck på kassen får vi tyvärr inte det. Men så är det, det är bara att gå vidare.

Einar Emanuelsson gav Luleå ledningen redan efter 3.43 efter en jättebjudning från hemmamålvakten Christian Engstrand.

Men på en minut i mitten av den första perioden vände Mora på matchen genom två snabba mål.

En riktig mardrömsminut i egen zon.

– Det är så det kan vara ibland, men det är något vi på sikt måste bli bättre på om vi ska kunna ta steg upp och ligga högre upp i tabellen – att vi inte pendlar och far så mycket i matcherna. Vi är inte riktigt påslagna i starten av nån anledning.

Direkt efter Moras andra mål tog Thomas "Bulan" Berglund en timeout.

– Det var inte bra fram till den. Vi får första målet gratis men ändå så släpper vi två mål alldeles för enkelt, säger "Bulan".

Målen blir på nåt sätt identiska, ni blir bortrullade.

– Nja, bortrullade. Vi tappar i markeringen, det är det. Sen är vi för oaggressiva i förstaläget, det är där grundproblemet är. Sen kan det alltid bli någon felläsning men vi agerar inte tillräckligt vaket tycker jag.

I mellanakten kvitterade Emil Larsson med ett stenhårt direktskott, sen tog Mora återigen ledningen innan Petter Emanuelsson kunde raka in kvitteringen i tom bur efter en plexistuds som helt ställde Moramålvakten.

I tredje perioden tråcklade så när Jonas Berglund in pucken köksvägen – men istället sköt hemmalaget det som skulle bli segermålet drygt 30 sekunder senare.

Sen lyckades Luleå som sagt inte sätta något tryck i jakten på en kvittering – och huvudtränarens analys av matchen är som i inledningen av texten.

– Det är en för slak inledning, sen tar vi tag i det i andra och gör det bra och i sista står matchen och väger och de får in det avgörande målet. Sen kan vi tyvärr inte riktigt mobilisera för att få nån riktigt bra slutforcering. Så är det, säger "Bulan".