Ettan mot tvåan i serien. Det var en riktig toppmatch som stod på programmet när två av seriens formstarkaste lag ställdes mot varandra i ett ganska välfyllt Löfbergs Arena, 7119 personer var på plats.

Det var hemmalaget Färjestad som tog ledningen i den första perioden – och det var en spelare med förflutet i Luleå som, något slumpartat, satte 1–0. Gustav Rydahl fick i fart Jens Westins passning på skridskon och kunde lite för enkelt lägga pucken i nät.

För Luleås del var nog Fredrik Styrmans friläge den farligaste chansen de första 20 minuterna, men Markus Svensson i Färjestadskassen gjorde en mycket vass räddning på Styrmans avslut.

Färjestad vann också skotten med 9–5 i den första perioden.

Luleå kom ut taggade till period två och man tog över spelet alltmer. Framförallt hade man långa spelsekvenser i anfallszon och tryckte ner Färjestad rejält i den första halvan av perioden.

Hemmalaget var ändå inte ofarliga och Robin Press hade mittperiodens bästa målchans efter ett klockrent skott i stolpen. Spelet jämnade ut sig något ju längre perioden gick, men slutade mållös. Luleå vann skotten i perioden med 11–8.

I tredje perioden fortsatte Luleå trycka på för en kvittering, medan Färjestad försvarade sig. Markus Svensson i hemmamålet var fenomenal och räddade sitt lag mängder av gånger.

Med två minuter kvar av matchen lämnade Joel Lassinantti sin kasse och Luleå försökte en sista forcering för att få in en kvittering.

Det lyckades inte och för första gången den här säsongen lämnar Luleå Hockey isen mållösa – och man tappar också serieledningen till Färjestad.