Förre Luleåspelaren avstängd och polisanmäld

Det var i en match i metalligan som före detta Luleå Hockeyspelaren Kristian Jensen drabbades av det hårdaste straffet i modern tid.

Före detta Luleå Hockeyforwarden  är inte bara avstängd utan också polisanmäld.

Före detta Luleå Hockeyforwarden är inte bara avstängd utan också polisanmäld.

Foto: Göran Ström

Ishockey2019-09-23 07:51

Det var i matchen mellan Jensens Fredrikshavn och Odense som överfallet skedde. Kristian Jensen blev efter en närkamp med annan spelare crosscheckad av en tredje spelare, Lucas Bjerre Rasmussen.

Jensen vände sig då om och kastade ned Bjerre Rasmussen i isen. Den senare tappade vid kastet hjälmen, men trots det så slog Jensen ett flertal slag mot Bjerre Rasmussens huvud då denne låg ned på isen.

Under söndagen kom beskedet att Jensen som representerat Luleå Hockey stängs av 17 matcher, till den 1 december, för tilltaget. Enligt TV2 Sport är straffet det hårdaste i dansk ishockey i modern tid.

”Handlingen är i sin helhet ett uttryck för brist på respekt för sina motspelare och har inget med ishockey att göra och visar sporten i dåligt ljus”, skriver man i domen.

Jensen är nu också polisanmäld av en privatperson enligt Sportbladet.

– Jag vet att det är oacceptabelt och att det inte hör hemma i ishockeyn. Jag var mycket frustrerad i situationen och allt hände så snabbt, säger Jensen till Metal ligan. 

23-åriga Kristian Jensen kom till Luleå Hockey som junior 2013 och spelade i Luleås organisation under tre säsonger. Han har också en match med Luleås representationslag i SHL samt tre matcher med Piteå Hockey.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!