Första bortasegern för Luleå Hockey

Trots ett tidigt underläge kunde Luleå Hockey få med sig tre poäng från mötet med Oskarshamn. Carl Mattsson satte avgörandet i tom kasse.

Nils Lundkvist satte det matchavgörande målet när Luleå Hockey vann mot Oskarshamn. (Arkivbild)

Ishockey2019-09-28 17:25

Det började mindre bra för Luleå Hockey. Hemmalaget tog ledning efter att Luleå slarvat i spel fem mot fyra. I samma ögonblick som Oskarshamn blev fulltaliga så tappade Luleå pucken på offensiv blå.

Johannes Salmonsson, som precis kommit ut från utvisningsbåset tackade och tog emot och kunde fri med Joel Lassinantti sätta pucken.

Men Luleå repade sig snabbt. Först kvitterade Petter Emanuelsson i spel fem mot fyra och knappa tre minuter senare styrde Austin Farley in sitt första mål för säsongen.

Luleå gick till den första pausvilan i ledning 2–1.

I inledningen av den andra perioden kvitterade Oskarshamn genom Filiph Engsund, tvillingbror till Luleås back Oscar Engsund.

Kort därefter var Luleå åter i förarsätet när backen Nils Lundkvist gled fram och kunde smälla in ett direktskott fint framspelad av Isac Brännström.

I den tredje perioden blev det mycket kamp. Men Oskarshamn fick läge i spel sex mot fyra i slutet när Oscar Engsund blev utvisad.

Men Carl Mattsson lyckades sätta 4–2 i tom kasse och säkra segern för Luleå Hockey.

Matchfakta:

Oskarshamn-Luleå Hockey 2–4 (1–2,1–1,0–1)

Första perioden: 1–0 (4:58) Johannes Salmonsson, 1–1 (11:49) Petter Emanuelsson (Jack Connolly, Einar Emanuelsson) (PP), 1–2 (14:46) Austin Farley (Petter Emanuelsson, Nils Lundkvist).

Andra perioden: 2–2 (23:53) Filiph Engsund  (Pontus Näsén, Pontus Netterberg), 2–3 (06:53) Nils Lundkvist (Isac Brännström, Einar Emanuelsson).

Tredje perioden: 2–4 (59:18) Carl Mattsson (Juhani Tyrväinen).