Glader dementerar konflikt bakom "petning"

Luleå Hockey/MSSK vilade två av sina största stjärnor mot SDE. Nu förtydligar tränaren att det inte ligger några konstigheter bakom beslutet.

Jenni Hiirikoski och Fredrik Glader i samspråk.

Jenni Hiirikoski och Fredrik Glader i samspråk.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Ishockey2019-09-23 11:09

Efter förlusten mot AIK (1–2) var det ett lite annorlunda lag som tränaren Fredrik Glader ställde på benen mot SDE i söndags.

Stjärnorna Jenni Hiirikoski och Michelle Karvinen saknades i laguppställningen.

Till Sportens utsände svarade båda två att de hade kunnat spela matchen, att de var lite sjuka och att Fredrik Glader skulle svara på varför de inte spelade.

Efter matchen sa Glader att det var ett enigt beslut där man valde att tänka långsiktigt. Att inga disciplinära skäl låg bakom.

De något diffusa svaren har skapat en del spekulationer kring varför de finländska spelarna inte var ombytta. Nu förklarar Glader mer utförligt.

– Grejen var att Karvinen var skadad och Hiirikoski sjuk. Inga andra konstigheter. Jag såg att några spekulerade på sociala medier om det var en schism eller något – men alla som kan hockey vet att jag inte skulle peta dem en enda dag.

I Hiirikoskis fall var det dock nära att det kunde ha blivit spel.

– Hon vaknade upp med feber och det var lite gränsfall. Men vi kom tillsammans överens om att hon inte skulle utsätta sig för något och tog ett vanligt klokt beslut att inte spela någon som är sjuk. Nu är det omgång tre och det hade varit en annan sak om det var en femte avgörande SM-final. Då hade hon förmodligen inte ens kommit och sagt något.

Matchen slutade 3–0 till Luleå som i veckan tar emot HV71 i ett dubbelmöte i Coop Norrbotten Arena fredag-lördag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!