Hållander skadad när Luleå föll

Det blev en tuff förlust för Luleå borta mot Örebro. Förlusten skrevs till 1–2 och Filip Hållander utgick skadad.

Luleå Hockey fick det tufft borta mot Örebro och under långa delar av matchen så räddade Joel Lassinantti gästerna. I den tredje perioden avgjorde dock Örebro när laget spelade sex mot fem.

Ishockey2019-09-17 21:45

Det var Örebro för hela slanten från start i matchen och Luleå Hockey hade stundtals väldigt svårt att få pucken ur egen zon. Det började efter bara dryga minuten spelat då Jack Connolly fick uppsöka utvisningsbåset och även om det inte blev något mål under utvisningen så la hemmalaget grunden för en riktigt bra sekvens i matchen.

Örebros Daniel Muzito Bagenda fick första periodens bästa chans efter dryga sex minuter då han fick öppen kasse, men sköt i stolpens insida.

Luleå Hockeys bästa chans kom efter drygt elva minuter spelat då kedjan med Arttu Ilomäki, Juhani Tyrväinen och Isac Brännström pressade tillbaka Örebro. Såväl Tyrväinen som Brännström fick riktigt bra lägen, men avslutningarna lämnade en del i övrigt att önska.

– Jag hade två riktigt bra chanser och borde ha satt en av dem i alla fall, säger Isac Brännström till Cmore.

Luleå Hockey får tacka Joel Lassinantti för att ställningen in i andra perioden var 0–0.

I andra perioden så kom Luleå Hockey ut betydligt bättre än i den första och när man fick chansen i spel med en man mer så tog Luleå också ledningen.

Efter en lång press i offensiv zon hamnade pucken hos Robin Kovacs och han tryckte upp den i bortre krysset.

– Jag fick en bra passning av Olausson och hittade rätt, säger Kovacs i periodpausen.

Det var ganska mycket Luleå efter ledningsmålet, men man lyckades inte utöka ledningen och i stället kunde hemmalaget kontra in kvitteringen sedan Arttu Ilomäki tappat pucken i offensiv zon. Joel Lassinantti kunde inte göra något åt Mattias Bromés dragning och 1–1 var ett faktum.

I slutet av perioden åkte Niklas Olausson ut 2+2 minuter för en hög klubba och därmed Luleå inleda tredje perioden i numerärt underläge.

Luleå klarade av den utvisningen, men sedan kom en situation som upprörde Luleålägret ordentligt.

Filip Hållander kommer i en kontring, men blir nergjord strax innan han skulle avsluta och Hållander far in i sargen och viker knäet på ett onaturligt sätt och fick hjälpas av isen med vad som verkade vara en knäskada.

Efter lite mindre än sju minuter spelat så avgjorde Örebro under en avvaktande utvisning på Fredrik Styrman. Luleå Hockey skapade att par halvchanser, men närmare än så kom man aldrig.

– Vi kan betydligt bättre än så här, konstaterade Niklas Olausson efter förlusten.

Matchfakta

Örebro–Luleå Hockey 2–1

Målen: 0–1 (22:52) Robin Kovacs (Olausson, Gustafsson), 1–1 (32:07) Mattias Bromé (Salminen, Stoa), 2–1 (46:55) Glenn Gustafsson (Weinstock, Irving).

Skott: 32–23.

Utvisningar, Örebro: 2x2. Luleå: 4x2.