I mitten av den andra perioden klev Johan Harju fram och gav Luleå Hockey ledningen. Forwarden slog in sin egen retur och stod för sitt tionde mål för säsongen.

– Jag försökte ta in pucken mot mål och det blev ett ihopslag. Jag fick träff på den igen och då gick den in, säger Harju.

Vad tycker du om din säsong så här långt, det känns som att du går mot en av dina bättre i SHL?

– Det har känts bra stora delar av säsongen. Jag har fått förtroende och fått spela i bra omgivning. Jag har fått spela ytterforward nästan hela tiden och kan använda mina styrkor runt kassen mer. Det är där jag ska vara i powerplay och fem mot fem.

Förra säsongen fick Johan Harju spela center en hel del och fick inte ut maximalt av sin kapacitet offensivt. Sedan Thomas "Bulan" Berglund tog över har han fått spela ytterforward i alla matcher förutom två på grund av skadeläget.

– Vi vill ha honom som ytterforward för vi tycker att han presterar bäst där. Han har gjort det mycket bra så här långt, säger Berglund och fortsätter:

– Han är viktig för oss. Han är en ledare som föregår med gott exempel och jobbar för laget i alla lägen. Han har tagit steg framåt och vi är väldigt nöjda med honom.

Harju är lagets tredje bästa poängplockare och har samtidigt en fin plus/minus-statistik på 3. Han är inne på sin fjärde säsong sedan han återvände till klubben och har sedan återkomsten som mest stått för elva mål i grundserien.

Nu är han uppe på tio mål, totalt 20 poäng på 32 matcher.

– Jag fick en bra start vilket gav mig självförtroende. Jag har kunnat rida vidare på den vågen, säger han.

Och det är inget snack om på vilken position han trivs bäst.

– Jag har alltid sett mig som en ytterforward men jag har inga problem att spela en center. Men jag tycker det är roligast att vara längst fram och få peta in puckar, säger han.

Harju är framför allt nöjd med sin utveckling i försvarsspelet.

– Jag får spela mycket boxplay och vara inne när vi ska kriga in segrar. Det bygger också självförtroende. Jag tycker att jag har blivit mer komplett som ishockeyspelare.

"Bulan" håller med.

– Han har varit en superoffensiv spelare tidigare, men med åren tycker jag att han har mognat och lärt sig ta ansvar på ett bättre sätt.