Jakobsson: "Han var oförskämt bra"

Se upp alla Luleå Hockeys konkurrenter i SHL. Erik Gustafsson är tillbaka på allvar och Luleå Hockey har börjat varva upp sin lagmaskin.

Simon Jakobsson hyllar Luleåkaptenen Erik Gustafsson.

Simon Jakobsson hyllar Luleåkaptenen Erik Gustafsson.

Foto: Bildbyrån/Montage

Ishockey2019-10-22 21:43

Han har, av förklarliga skäl, inte gått att känna igen under säsongsupptakten. 

Men redan i lördags mot Färjestad började han visa sina rätta takter igen. Och i tisdagens match var han så där oförskämt bra som han var under fjolåret.

Skridskoåkningen, förstapasset, uppåkningarna, snurrvändningarna, försvarsspelet. Ja, allt höll ”Erik Gustafsson säsongen 2018/2019-klass”. Luleåkaptenen visade varför han tilldelades Salming Trophy som SHL:s bästa back i fjol. Håller han den här nivån resterande delen av serien så är priset hans igen för andra året i rad.

Så ni hans backhandpass till Juhani Tyrväinen i den andra perioden? Oj, oj, oj. Han får ett svårt uppspelspass att se så enkelt ut. Gustafsson har något få andra backar i SHL besitter – han har alla verktyg som behövs i verktygslådan.

Att han sedan har en backkollega med ett fantastiskt självförtroende gör inte saken sämre. Nils Lundkvist i backpar med kapten Gustafsson kan mycket väl vara seriens bästa försvarsduo när serien summeras i vinter.

Och tillsammans med Jesper Sellgren kan jag inte nämna någon SHL-konkurrent med en spetsigare och bättre backtrio. 

I och med derbysegern klev Luleå Hockey på tredje plats i SHL-tabellen. Jag kallar det inte Erik Gustafsson-effekten redan nu. 

Men bibehåller kaptenen bara denna nivå är jag övertygad om att Luleå förblir ett topplag. Då kan vi på allvar snacka om Erik Gustafsson-effekten. Nummer 29 är så pass bra och han har även den sällsynta förmågan att göra sina lagkamrater bättre. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!