Den 18-årige talangen Isac Lundeström stod för 15 poäng på 42 SHL-matcher. Han hade också +7 i plus/minus-statistiken.

Efter säsongen blev JVM-spelaren också uttagen i Tre Kronor, där han fick göra två matcher.

Nu är det klart att Lundeström stannar i Luleå Hockey i ännu en säsong.

Artikelbild

| Isac Lundeström.

– Det känns jättebra. Det har varit ett bra snack länge och jag har trivts väldigt bra med klubben och i staden, så det känns jättebra att få ytterligare en säsong i Luleå. Jag hoppas verkligen kunna utveckla min offensiv. Det känns som att jag har mycket mer i mig, säger Isac Lundeström.

Vad är det du vill utveckla?

– Framförallt mycket skott, avsluta mer och att ta mig in på mål oftare. Det är många smågrejer så att man vågar hålla i pucken ännu, ännu mer och att hitta sina spelare för att få ett bättre "flow" i spelet.

Lundeström beskriver det kommande året "som väldigt spännande". Han kommer snart bli draftad av en NHL-klubb – förmodligen redan i den första rundan – och sedan vill han ha en framgångsrik SHL-säsong.

Vad kommer du fokusera på i sommar med försäsongsträningen?

– Just nu har jag inte tänkt allt för mycket på det. Men man får väl sätta sig ned och snacka med fystränaren Petter (Pettersson) vad jag behöver förbättra rent fysiskt. Men nu känns det lite skönt att få vila lite mentalt och få någon vecka innan det drar igång. Det har varit mycket matcher och träningar, men kanske mest jobbigt mentalt i huvudet.

Hur mycket betyder det att dina kedjekompisar från förra säsongen, Einar Emanuelsson och Emil Larsson, är kvar?

– Det är klart att det är två riktigt bra spelare, och framförallt två bra personer utanför isen. Det känns otroligt bra att ha de kvar i laget.