Kaptenen missar matchen – träffar presidenten

Luleå Hockey/MSSK:s Jenni Hiirikoski kommer inte spela fredagens hemmamatch mot SDE. Anledningen är att hon ska fira den finska självständighetsdagen tillsammans med den finska presidenten Sauli Niinistö.

Jenni Hiirikoski, Luleå Hockey/MSSK.

Jenni Hiirikoski, Luleå Hockey/MSSK.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Ishockey2019-12-05 16:11

Sedan tidigare står det klart att Michelle Karvinen, som dras med skadebekymmer, kommer missa helgens matcher mot SDE och AIK.

Nu står det klart att även Karvinens landsmaninna Jenni Hiirikoski också missar fredagens match mot SDE. Med det är något som varit klart sedan länge.

Finland firar nämligen självständighetsdagen under fredagen.

– Det är bestämt sedan länge. Jenni och Michelle (Karvinen) är i Finland där de bland annat ska träffa presidenten. Det är en väldig stor högtid det där i Finland, säger Mikael Forsberg, tränare och sportchef i Luleå Hockey/MSSK.

Jenni Hiirikoski kommer däremot vara tillbaka i Luleå på lördag och kommer spela lördagens match mot AIK.

Dock meddelar Forsberg att Emma Nordin är tillbaka i matchtruppen. Nordin har tidigare berättat för Sporten att hon har dragits med en inflammation i kroppen under hela säsongen. En inflammation som är svår att bli kvitt och att hon får ta det dag till dag när hon kan komma att vara tillbaka.

– Vi utgår från att Emma spelar i helgen. Det vi vet är att det inte kan förvärras men sedan är det upp till henne hur hon mår. Hon kan bli kraftlös men vi hoppas att det ska hålla, säger Mikael Forsberg. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!