Talangen Andreas Rådberg har gjort sitt gymnasieval. Hockeypuls skriver att backen har valt Luleå.

– Jag var där uppe och besökte klubben. De har en väldigt fin anläggning, bra boende och skolan verkade bra. Helheten kändes schysst – och magkänslan avgjorde. Den sa Luleå, säger Rådberg till sajten.

Urban Wikberg, junioransvarig i Luleå, bekräftar att Rådberg är klar.

– Han är absolut klar. Det är en jätteduktig hockeyspelare.

Vad är han för typ av spelare?

– Han är rightare, en spelskicklig spelare som kan läsa spelet fantastiskt bra. De är ju unga och det är en lång resa kvar innan de är färdiga SHL-spelare. Men vi hoppas att alla i vår juniorverksamhet ska få chansen att bli SHL-spelare.

Hur tänker ni när en spelare flyttar långt hemifrån?

– Det enklaste, även om det är svårt att, är att scouta det som är på isen. Vi scoutar ju även utanför och vi gör intervjuer med tränare och tar hjälp av kontakter. Sedan sitter vi ned och pratar med föräldrar och spelare. Det är viktigt för Luleå Hockey att det är bra människor. Vi ska känna oss trygg med ett intag, och så är det med Andreas.

Rådberg är uppvuxen i Norrtälje och gjorde fyra poäng (2+2) på sex matcher i TV-pucken för Uppland.

Råberg ansluter till klubbens J18-lag sommaren 2018.

– Jag drömmer om att debutera i deras A-lag någon dag. Målet är att bli så bra som möjligt och jag tror att förutsättningarna finns i Luleå, säger talangen till Hockeypuls.

Sedan tidigare har Expressenbloggaren Johan "MrMadhawk" Svensson avslöjat att Luleå Hockey vunnit dragkampen om målvakten Jesper Wallstedt.

I det fallet vill Wikberg inte bekräfta om Wallstedt är klar.

– Vi går inte ut med någon i huvudtaget, i respekt för andra klubbar. Nu har Andreas valt själv att gått ut och berätta, säger han och fortsätter:

– Vi hade gärna gått ut med alla det är klart med, men vi vill inte stressa någon och med respekt för de som inte kommit in.