Robin Kovacs startade sin hockeykarriär i Flemingsberg, men tidigt hamnade han i AIK. Ända sedan sin första match i den svartgula tröjan har han följt laget i vårt och torrt. Kovacs har till och med två AIK-tatueringar.

– Jag är ju uppvuxen med AIK det är inte konstigare än så, säger Kovacs glatt.

Norrbottens Media träffar honom efter träningen på torsdagsförmiddagen och trots att det är några dagar kvar till AIK:s bortamatch mot Kalmar så funderar han på hur det kommer att gå. Förutsättningarna inför allsvenskans sista omgång är att serieledarna AIK är två poäng före IFK Norrköping som i sin tur möter Häcken på bortaplan. Seger för AIK betyder guld och oavgjort skulle också med största sannolikhet innebära det samma.

Artikelbild

| Robin Kovacs, Luleå Hockey

– Det är stort det som kan hända. Jag är ju uppvuxen med AIK och givetvis skulle det vara enormt att vara på plats i Kalmar, förklarar han innan han fortsätter:

– På söndag är jag tyvärr kvar här. Vi har träning på söndag klockan fem så tyvärr kan jag inte åka till Kalmar, säger Robin Kovacs och skrattar.

Men är det så viktigt med fotbollen?

– Absolut, hade jag kunnat åka så hade jag gjort det.

Hur går det på söndag då?

– Jag hoppas verklig att det slutar med ett SM-guld för AIK.

Kommer du hinna se något av matchen?

– Kanske första halvleken i omklädningsrummet. Jag får väl sitta och skrika där inne, skrattar han.

Köper lagkompisarna det?

– Det tror jag nog sedan så är väl "Styret" (Fredrik Styrman) också lite AIK:are.

Kovacs brukar vara en frekvent besökare på AIK:s hemmaarena Friends Arena i Solna.

– Jag hann se några i somras. Jag brukar vara på alla jag bara kan och det är roligt för det är grym stämning på läktarna.

Vad talar för AIK just nu?

– Jag tycker att de visade i bortamatchen mot Östersund hur bra man är. Trots en utvisning i början av matchen så knyter de ihop och vinner det var riktigt starkt.

På söndag vid 17-tiden vet vi hur guldstriden i Allsvenskan slutade.